Macaroni met zelfgemaakte Tomatensaus met Gehakt

Een bord macaroni, wie wordt daar niet blij van? In dit recept een zelfgemaakte tomatensaus. Heerlijk!
Hoofdgerecht
0/5
4
65 min. + 30 min. wachten

Ingrediënten

  • voor de tomatensaus
  • 1 rode ui
  • 1 flinke winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 500 gram trostomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 groentebouillonblokje
  • voor de macaroni
  • 240 gram macaroni (ongekookt gewicht)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze)
  • 400 gram mager rundergehakt
  • ½ tl. sambal oelek

Bereiding

de tomatensaus:




  • Snipper de ui. Rasp de winterpeen schoon en snij deze in kleine blokjes.

  • Was de bleekselderij, verwijder de draden en snijd in kleine blokjes.

  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en verwijder de harde kern.

  • Neem een ruime pan en verhit een scheutje olijfolie.

  • Fruit de ui, winterwortel en bleekselderij een minuut of 5 aan

  • Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ook even zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren.

  • Voeg nu de tomaten toe.

  • Neem een kleine hoeveelheid (50-100 ml) gekookt water, los hierin het bouillonblokje op en doe dit in de pan.

  • Laat de saus nog 30 minuten pruttelen.

  • Maak alles daarna fijn met de staafmixer en maak de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.



de macaroni:




  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Hak de knoflook fijn.

  • Snipper de rode ui en snijd de paprika’s in wat grovere stukken.

  • Neem een grote (wok)pan en bak het gehakt rul.

  • Voeg wat peper, zout en eventueel Italiaanse kruiden toe.

  • Zet het gehakt even apart.

  • Fruit de ui en knoflook aan. Voeg na enkele minuten de paprika toe en laat deze zo’n 5 minuten meebakken.

  • Voeg nu het gehakt weer toe en een flink deel van de tomatensaus.

  • Doe er nu ook een halve theelepel sambal oelek bij.

  • Giet de macaroni af en voeg dit toe aan het gerecht

  • Voeg naar smaak nog meer tomatensaus toe en schep lekker op.



Tips en tricks




  • De tomatensaus kun je gemakkelijk een dag van tevoren maken.

  • Heb je teveel tomatensaus dan kun je deze prima invriezen voor een volgende keer.

  • Je kunt naast (of in plaats van) de paprika ook prima andere groente toevoegen aan de macaroni.

  • Bijvoorbeeld champignons of courgette.

  • Kijk dus eerst even in je groentela voordat je boodschappen gaat doen.



Bron: Project Gezond