Lamskoteletten met fruitige couscous

Diner voor 2
Hoofdgerecht
3/5
2
45 min.

Ingrediënten

  • 6-8 lamskoteletten
  • 1 el. sinaasappelsap
  • 2 thl. olijfolie
  • 1 thl. komijnpoeder
  • ½ thl. korianderpoeder
  • ½ thl. gedroogde chilivlokken
  • 90 gram couscous
  • 3-4 gedroogde abrikozen (fijngehakt)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 el. olijfolie
  • 2 el. aalbessen
  • 3 el. pijnboompitten
  • 10 gram verse munt
  • vershoudfolie

Bereiding


  • Doe lamskoteletten tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze plat met een deegroller of pan.

  • Meng het sinaasappelsap met olijfolie, ½ thl. komijn-poeder, korianderpoeder en gedroogde chilivlokken.

  • Wrijf lamskoteletten in met het sinaasappelmengsel. Zet apart.

  • Meng couscous met gedroogde abrikozen.

  • Voeg kippenbouillon toe, dek af en laat 6-10 minuten staan tot al het vocht door de couscous is opgenomen.

  • Verwarm ondertussen 1 el. olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  • Voeg aalbessen en pijnboompitten toe aan de pan en bak tot de pijnboompitten lichtbruin zijn. Bestrooi met het overige komijnpoeder.

  • Roer het aalbessenmengsel door de couscous. Verdeel de verse munt eroverheen.

  • Verwarm een stevige koekenpan op hoog vuur tot de pan heel heet is.

  • Doop 1 keukenpapiervel in de overige olijfolie en wrijf de bodem van de pan in met het keukenpapier.

  • Bak de lamskoteletten ca. 2 minuten aan beide kanten tot ze bruin zijn.

  • Serveer direct met de couscous.



Bron: Gezond Eten Magazine