Lamskoteletten met fruitige couscous
Diner voor 2
Hoofdgerecht
3/5
2
45 min.
Ingrediënten
- 6-8 lamskoteletten
- 1 el. sinaasappelsap
- 2 thl. olijfolie
- 1 thl. komijnpoeder
- ½ thl. korianderpoeder
- ½ thl. gedroogde chilivlokken
- 90 gram couscous
- 3-4 gedroogde abrikozen (fijngehakt)
- 250 ml kippenbouillon
- 2 el. olijfolie
- 2 el. aalbessen
- 3 el. pijnboompitten
- 10 gram verse munt
- vershoudfolie
Bereiding
- Doe lamskoteletten tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze plat met een deegroller of pan.
- Meng het sinaasappelsap met olijfolie, ½ thl. komijn-poeder, korianderpoeder en gedroogde chilivlokken.
- Wrijf lamskoteletten in met het sinaasappelmengsel. Zet apart.
- Meng couscous met gedroogde abrikozen.
- Voeg kippenbouillon toe, dek af en laat 6-10 minuten staan tot al het vocht door de couscous is opgenomen.
- Verwarm ondertussen 1 el. olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg aalbessen en pijnboompitten toe aan de pan en bak tot de pijnboompitten lichtbruin zijn. Bestrooi met het overige komijnpoeder.
- Roer het aalbessenmengsel door de couscous. Verdeel de verse munt eroverheen.
- Verwarm een stevige koekenpan op hoog vuur tot de pan heel heet is.
- Doop 1 keukenpapiervel in de overige olijfolie en wrijf de bodem van de pan in met het keukenpapier.
- Bak de lamskoteletten ca. 2 minuten aan beide kanten tot ze bruin zijn.
- Serveer direct met de couscous.
Bron: Gezond Eten Magazine