Krokante Gamba's

Deze krokante gamba’s zijn heerlijk als een borrelhapje, maar ook bij een groene salade. De combinatie van de chili- en kerrie poeder geeft ze net die pittige smaak!
Borrelhapjes
0/5
30 min.

Ingrediënten

  • 1 kilo gamba’s 13/15, gepeld en schoongemaakt
  • 250 gram panko (Japans broodkruim)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • bloem
  • olie om te frituren

Bereiding


  • Pel de gamba’s en laat indien mogelijk het uiteinde van het staartje eraan zitten.

  • Dep de gamba’s droog met een doek en zet apart.

  • Pulseer de panko kort in een blender, zodat het broodkruim wat fijner wordt.

  • Meng de panko met het kerriepoeder, het chilipoeder en zout. 

  • Let op: ga gerust af op uw eigen smaak, maar houd er rekening mee dat de specerijen en het zout door het frituren wat smaaksterkte verliezen.

  • Vul 1 diep bord met een laag bloem, 1 met losgeklopt eiwit en 1 met de panko.

  • Haal de gamba’s eerst goed door de bloem. Zorg dat ze volledig bedekt zijn en tik voorzichtig de overtollige bloem eraf.

  • Hussel de bebloemde gamba’s voorzichtig door het eiwit. Pak de gamba’s 1 voor 1 uit het eiwit 

  • Laat even goed uitlekken en hussel ze dan door de panko. Duw de panko eventueel een beetje aan.

  • Frituur de gamba’s ca. 3 minuten op 180 ⁰C.

  • Lekker met chilisaus!



Tip: wanneer u de gamba’s heeft gepaneerd, kunt u ze prima (los van elkaar) invriezen.



Als u ze wilt serveren, kunt u ze rechtstreeks vanuit de vriezer frituren; laat ze dan wel een minuutje langer bakken.



Bron: Robèrt van Beckhoven