Krokante Gamba's
Deze krokante gamba’s zijn heerlijk als een borrelhapje, maar ook bij een groene salade. De combinatie van de chili- en kerrie poeder geeft ze net die pittige smaak!
Borrelhapjes
0/5
30 min.
Ingrediënten
- 1 kilo gamba’s 13/15, gepeld en schoongemaakt
- 250 gram panko (Japans broodkruim)
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- zout
- 2 eiwitten, losgeklopt
- bloem
- olie om te frituren
Bereiding
- Pel de gamba’s en laat indien mogelijk het uiteinde van het staartje eraan zitten.
- Dep de gamba’s droog met een doek en zet apart.
- Pulseer de panko kort in een blender, zodat het broodkruim wat fijner wordt.
- Meng de panko met het kerriepoeder, het chilipoeder en zout.
- Let op: ga gerust af op uw eigen smaak, maar houd er rekening mee dat de specerijen en het zout door het frituren wat smaaksterkte verliezen.
- Vul 1 diep bord met een laag bloem, 1 met losgeklopt eiwit en 1 met de panko.
- Haal de gamba’s eerst goed door de bloem. Zorg dat ze volledig bedekt zijn en tik voorzichtig de overtollige bloem eraf.
- Hussel de bebloemde gamba’s voorzichtig door het eiwit. Pak de gamba’s 1 voor 1 uit het eiwit
- Laat even goed uitlekken en hussel ze dan door de panko. Duw de panko eventueel een beetje aan.
- Frituur de gamba’s ca. 3 minuten op 180 ⁰C.
- Lekker met chilisaus!
Tip: wanneer u de gamba’s heeft gepaneerd, kunt u ze prima (los van elkaar) invriezen.
Als u ze wilt serveren, kunt u ze rechtstreeks vanuit de vriezer frituren; laat ze dan wel een minuutje langer bakken.
Bron: Robèrt van Beckhoven