Knoflook-aardappelsoep
Lekker, met knoflooktoast.
Hoofdgerecht
4/5
4
25 min.
Ingrediƫnten
- 5 eetlepels olijfolie + beetje extra
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
- 2 iets kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
- 4 sneden brood (wit of bruin)
- 5 trostomaten, in plakken
- 75 g chorizo (vleeswaren)
- 1 eetlepel peterselie (zakje 30 g), fijngesneden
- staafmixer of keukenmachine
Bereiding
- Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote pan.
- Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest van de knoflook in de olijfolie totdat hij lichtbruin kleurt.
- Schenk de kippenbouillon erbij en roer de blokjes aardappel erdoor.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Roer de achtergehouden knoflook door 1 eetlepel olie en breng op smaak met zout.
- Bestrijk de boterhammen met de knoflookolie en gril ze 2 minuten onder de ovengril tot ze goudbruin kleuren (je kunt ze ook bakken in de grillpan).
- Schep de tomaat om met 1 eetlepel olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Beleg de knoflooktoast met de chorizo.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en garneer met de peterselie.
- Druppel er voor het serveren nog wat olie over.
Bron: Allerhande