Knoflook-aardappelsoep

Lekker, met knoflooktoast.
Hoofdgerecht
4/5
4
25 min.

Ingrediƫnten

  • 5 eetlepels olijfolie + beetje extra
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
  • 2 iets kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 4 sneden brood (wit of bruin)
  • 5 trostomaten, in plakken
  • 75 g chorizo (vleeswaren)
  • 1 eetlepel peterselie (zakje 30 g), fijngesneden
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiding


  • Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote pan.

  • Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest van de knoflook in de olijfolie totdat hij lichtbruin kleurt.

  • Schenk de kippenbouillon erbij en roer de blokjes aardappel erdoor.

  • Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken

  • Roer de achtergehouden knoflook door 1 eetlepel olie en breng op smaak met zout.

  • Bestrijk de boterhammen met de knoflookolie en gril ze 2 minuten onder de ovengril tot ze goudbruin kleuren (je kunt ze ook bakken in de grillpan).

  • Schep de tomaat om met 1 eetlepel olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

  • Beleg de knoflooktoast met de chorizo.

  • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.

  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en garneer met de peterselie.

  • Druppel er voor het serveren nog wat olie over.



Bron: Allerhande