Kloetklup Gehaktballetjes

Heerlijke gehaktballetjes voor een feestje, òf voor onderweg in de fluisterboot.
Borrelhapjes
0/5
15
50 min. + 25 min. wachten

Ingrediënten

  • ingrediënten voor ca. 30 stuks:
  • 1 (oud) broodje
  • 2 uien
  • 100 gram zongedroogde tomaten in olie (pot)
  • 100 gram olijven met paprikavulling
  • 1 kg half-om-half gehakt
  • 2 el. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • 2-3 thl. mosterd
  • ca. 1½ thl. zout
  • 1-1½ thl. peper
  • olie om in te vetten
  • 30 bolletjes mini-mozzarella, evt. 200-250 gram in stukjes gesneden
  • 30 kerstomaten
  • 30 houten prikkers

Bereiding


  • Week het broodje in water.

  • Pel en snipper uien.

  • Laat  tomaten en olijven uitlekken. Snijd tomaten in blokjes. Hak  olijven grof.

  • Verwarm oven voor op elektrisch 200° / hete lucht 175°.

  • Druk brood goed uit.

  • Kneed brood samen met gehakt, Italiaanse kruiden, uien, tomaten, olijven, eieren, mosterd, zout en peper.

  • Vorm met vochtige handen ca. 30 balletjes van gehaktmengsel.

  • Bestrijk een bakblik of braadslede dun met olie. Leg gehaktballetjes erop.

  • Braad deze ca. 25 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  • Snijd eventueel mozzarella in ca. 30 blokjes.

  • Was kerstomaatjes.

  • Steek steeds 1 bolletje mozzarella, 1 kerstomaatje en       1 gehaktballetje aan een prikker.



Bron: Party Hits Boek