Kloetklup Gehaktballetjes
Heerlijke gehaktballetjes voor een feestje, òf voor onderweg in de fluisterboot.
Borrelhapjes
0/5
15
50 min.
+ 25 min. wachten
+ 25 min. wachten
Ingrediënten
- ingrediënten voor ca. 30 stuks:
- 1 (oud) broodje
- 2 uien
- 100 gram zongedroogde tomaten in olie (pot)
- 100 gram olijven met paprikavulling
- 1 kg half-om-half gehakt
- 2 el. gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 eieren
- 2-3 thl. mosterd
- ca. 1½ thl. zout
- 1-1½ thl. peper
- olie om in te vetten
- 30 bolletjes mini-mozzarella, evt. 200-250 gram in stukjes gesneden
- 30 kerstomaten
- 30 houten prikkers
Bereiding
- Week het broodje in water.
- Pel en snipper uien.
- Laat tomaten en olijven uitlekken. Snijd tomaten in blokjes. Hak olijven grof.
- Verwarm oven voor op elektrisch 200° / hete lucht 175°.
- Druk brood goed uit.
- Kneed brood samen met gehakt, Italiaanse kruiden, uien, tomaten, olijven, eieren, mosterd, zout en peper.
- Vorm met vochtige handen ca. 30 balletjes van gehaktmengsel.
- Bestrijk een bakblik of braadslede dun met olie. Leg gehaktballetjes erop.
- Braad deze ca. 25 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
- Snijd eventueel mozzarella in ca. 30 blokjes.
- Was kerstomaatjes.
- Steek steeds 1 bolletje mozzarella, 1 kerstomaatje en 1 gehaktballetje aan een prikker.
Bron: Party Hits Boek