Kipschnitzels met feta en rozemarijn
Op dezelfde manier kunt u ook kalfs- of varkensschnitzel bereiden.
Hoofdgerecht
3/5
4
20 min.
Ingrediƫnten
- 3 kipfilets Ć circa 125 gram
- 100 gram vers broodkruim
- 100 gram feta, verkruimeld
- 2 el. fijngesneden bladpeterselie
- 2 thl. fijngesneden rozemarijnnaaldjes
- 1-2 eieren, losgeklopt
- 1 limoen
- peper en zout
- zonnebloemolie
Bereiding
- Rol elke kipfilet tussen twee stukken plasticfolie dun uit met een deegroller
- Meng broodkruim, feta, peterselie, rozemarijn, zout en peper naar smaak.
- Haal de kipfilet eerst door losgeklopt ei en vervolgens door het broodkruimmengsel.
- Druk de kip goed in het broodkruimmengsel.
- Bak de filets aan elke kant 3-4 minuten in een laagje zonnebloemolie tot ze goudgeel en gaar zijn.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met partjes limoen.
Lekker met sperzieboontjes!
Bron: Margriet, 9-2009