Kipschnitzels met feta en rozemarijn

Op dezelfde manier kunt u ook kalfs- of varkensschnitzel bereiden.
Hoofdgerecht
3/5
4
20 min.

Ingrediƫnten

  • 3 kipfilets Ć  circa 125 gram
  • 100 gram vers broodkruim
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 2 el. fijngesneden bladpeterselie
  • 2 thl. fijngesneden rozemarijnnaaldjes
  • 1-2 eieren, losgeklopt
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Bereiding


  1. Rol elke kipfilet tussen twee stukken plasticfolie dun uit met een deegroller

  2. Meng broodkruim, feta, peterselie, rozemarijn, zout en peper naar smaak.

  3. Haal de kipfilet eerst door losgeklopt ei en vervolgens door het broodkruimmengsel.

  4. Druk de kip goed in het broodkruimmengsel.

  5. Bak de filets aan elke kant 3-4 minuten in een laagje zonnebloemolie tot ze goudgeel en gaar zijn.

  6. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met partjes limoen.



Lekker met sperzieboontjes!



Bron: Margriet, 9-2009