Kipschnitzel met Dragon-Mosterdsaus en Zuurkool uit de oven.
Hoofdgerecht
0/5
4
45 min.
Ingrediƫnten
- 500 gram verse zuurkool
- 1 prei
- 500 gram kipschnitzel
- zout, peper
- 30 gram boter
- 1 pakje kookroom, 200 ml.
- 2 tl. (verse) dragon
- 1 el. Zaanse mosterd
- portie (eigengemaakte) aardappelpuree
Bereiding
- Zuurkool met beetje vocht in een pan doen en afgedekt op zacht vuur laten garen, volgens aanwijzingen op verpakking.
- Intussen prei schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Schnitzels bestrooien met zout en peper.
- In pan boter verhitten.
- Schnitzels in ca. 2 minuten bruin bakken , halverwege keren en uit pan nemen.
- Prei in het bakvet al omscheppend 1 minuut bakken.
- Room, dragon en mosterd toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
- Schnitzels in reepjes snijden en in de saus leggen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Zuurkool afgieten en in een ingevette ovenschaal doen.
- De saus met schnitzel erover verdelen.
- De puree erover heen doen.
- Een paar klontjes boter met wat paneermeel erover verdelen.
- Een mooi bruin korstje laten krijgen in een voorverwarmde oven van 200 gr.
Bron: Uit mijn vroegere kookclub, jaren geleden.