Kipschnitzel met Dragon-Mosterdsaus en Zuurkool uit de oven.

Hoofdgerecht
0/5
4
45 min.

Ingrediƫnten

  • 500 gram verse zuurkool
  • 1 prei
  • 500 gram kipschnitzel
  • zout, peper
  • 30 gram boter
  • 1 pakje kookroom, 200 ml.
  • 2 tl. (verse) dragon
  • 1 el. Zaanse mosterd
  • portie (eigengemaakte) aardappelpuree

Bereiding


  • Zuurkool met beetje vocht in een pan doen en afgedekt op zacht vuur laten garen, volgens aanwijzingen op verpakking.

  • Intussen prei schoonmaken en in ringetjes snijden.

  • Schnitzels bestrooien met zout en peper.

  • In pan boter verhitten.

  • Schnitzels in ca. 2 minuten bruin bakken , halverwege keren en uit pan nemen.

  • Prei in het bakvet al omscheppend 1 minuut bakken.

  • Room, dragon en mosterd toevoegen en al roerend aan de kook brengen.

  • Schnitzels in reepjes snijden en in de saus leggen.

  • Op smaak brengen met peper en zout.

  • Zuurkool afgieten en in een ingevette ovenschaal doen.

  • De saus met schnitzel erover verdelen.

  • De puree erover heen doen.

  • Een paar klontjes boter met wat paneermeel erover verdelen.

  • Een mooi bruin korstje laten krijgen in een voorverwarmde oven van 200 gr.



Bron: Uit mijn vroegere kookclub, jaren geleden.