Kippenlevertjes in Zure Room en Mosterd

Voor alle kippenlevertjes-liefhebbers een heerlijk recept! Ook lekker als lunchgerecht.
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.

Ingrediƫnten

  • 400 gram kippenlevertjes
  • 2 el. bloem
  • 1 tl. paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 el. boter
  • 1 el. plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 gram ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 2 el. mosterd
  • 125 ml zure room

Bereiding

 




  • Maak de kippenlevers schoon, snijd ze doormidden en eventueel in nog wat kleinere stukjes, als er kinderen mee-eten.

  • Meng de bloem, paparikapoeder, peper en zout door elkaar en haal de kippenlevers hier doorheen.

  • Laat ze niet te lang zo liggen, want dan plakt alles aan elkaar.

  • Verhit in een koekenpan de boter en olie en bak hierin de ui en de kippenlevers mooi bruin.

  • Voeg na 5 minuten de stukjes spek toe en na 2 minuten de mosterd en zure room.

  • Verwarm de saus goed door en zorg dat de levertjes gaar zijn.

  • Voeg als laatste peper naar smaak toe en serveer.



Lekker met frisse salade en stokbrood of geroosterd brood.



 



Weetje: Lever is rijk aan eiwitten, heeft weinig calorieën en zit vol met essentiële vitaminen en mineralen.

             Als je zwanger bent, kun je het beter niet eten vanwege de hoge dosis vitamine A, als je jicht hebt                                                                                              niet vanwege het urinezuur.



 



Bron: Uit de Stentor 2019 door Ronald Giphard.