Kippendijfilet met Paprika

Heerlijke malse kippendijfilet met paprika en ui. Even aanbraden en dan stoven.
Hoofdgerecht
0/5
4
45 min.

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet
  • 3 rode puntpaprika’s
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el. tomatenpuree
  • 2 tl. paprikapoeder gerookt
  • 2 tl. paprikapoeder zoet
  • 2 tl. kerrie
  • 1 el. gedroogde oregano
  • zout en peper
  • 200 ml kippenbouillon

Bereiding


  • Snijd de paprika en uien in niet te kleine stukken, plet de knoflook en snijd die grof.

  • Meng de beide soorten paprikapoeder, de kerrie en de oregano en voeg er peper en zout naar smaak aan toe.

  • Bestrooi het vlees met de kruiden.

  • Bak de kip kort aan in een beetje olijfolie.

  • Als de kip mooi bruin, kun je in dezelfde pan de paprika, ui en knoflook eventjes kort aanbakken, zodat ze een heel dun laagje olie bevatten.

  • Voeg de tomatenpuree toe en bak het even kort mee.

  • Voeg er nu een kopje kippenbouillon aan toe en leg de kippendij er bovenop.

  • Breng aan de kook en zet dan het vuur laag.

  • Doe de deksel op de pan en laat dit in ongeveer 30 minuten zachtjes gaar stoven.

  • Roer tussendoor een paar keer om aanbranden te voorkomen.



 




  • Wil je liever de oven gebruiken?

  • Doe dan het groentemengsel na het aanbakken in een ovenschaal, voeg de bouillon toe en leg de kip er bovenop.

  • Schuif dit voor ongeveer 30 minuten in een oven van 180° tot de kippendijen met paprika gaar zijn.



Het originele recept is met kippenpoten, maar met kippendijfilet is dit recept onze favoriet.



Daarbij heb ik de bereidingstijd wat ingekort, want kippenpoten hebben wat langer nodig.



Bron: Tafel Lekker