Kip-Kerrie met Appel
Eenvoudig en snel te bereiden.
Hoofdgerecht
0/5
2
30 min.
Ingrediƫnten
- 250 gram kipfilet of kippendijfilet
- 1 appel
- 1 ui
- 2 tl. kerriepoeder
- 100 ml. kippenbouillon
- 1 el. bloem
- 1 el. boter
- 150 ml. kookroom
- 200 gram rijst
Bereiding
- Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- Snipper de ui, schil de appel en snijd in blokjes.
- Verwarm boter in een pan en voeg ui en kip(pendij)filet toe.
- Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.
- Bak kip rondom bruin in circa 5 minuten.
- Voeg daarna de bloem toe en meng alles goed door elkaar.
- Na 1 minuut kunnen appel, bouillon en kookroom erbij.
- Deksel op de pan en circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer met de rijst.
- Lekker met sperziebonen erbij of erdoor óf met een groene salade.
Bron: lekkerensimpel.com