Kip-Kerrie met Appel

Eenvoudig en snel te bereiden.
Hoofdgerecht
0/5
2
30 min.

Ingrediƫnten

  • 250 gram kipfilet of kippendijfilet
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 100 ml. kippenbouillon
  • 1 el. bloem
  • 1 el. boter
  • 150 ml. kookroom
  • 200 gram rijst

Bereiding


  • Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing.

  • Snipper de ui, schil de appel en snijd in blokjes.

  • Verwarm boter in een pan en voeg ui en kip(pendij)filet toe.

  • Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.

  • Bak kip rondom bruin in circa 5 minuten.

  • Voeg daarna de bloem toe en meng alles goed door elkaar.

  • Na 1 minuut kunnen appel, bouillon en kookroom erbij.

  • Deksel op de pan en circa 10 minuten zachtjes pruttelen.

  • Serveer met de rijst.

  • Lekker met sperziebonen erbij of erdoor óf met een groene salade.



Bron: lekkerensimpel.com