Kikkererwtensoep met pasta

Met kikkererwten uit blik is deze soep binnen een half uur klaar.
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemalen komijnzaadjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 blik tomaatblokjes (à 4 dl)
  • 1 blik kikkererwten (à 4 dl), uitgelekt
  • 9 dl hete groente- of kippenbouillon
  • zout en peper
  • 100 g kleine pasta (oortjes, schelpjes)
  • 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiding

Bak de knoflook, komijn, ui en bleekselderij al roerend circa 5 minuten in de olie tot de groente zacht is. Roer de tomatenpuree erdoor en bak dit 1 minuuut. Voeg de pesto, tomaatblokjes, kikkererten, bouillon en zout en peper naar smaak toe. Breng alles aan de kook en laat de soep circa 8 minuten zachtjes koken. Voeg de pasta toe en kook de soep nog 608 minuten tot de pasta net gaar is. Garneer met peterselie. 



Bron: Libelle