Kikkererwtensoep met pasta
Met kikkererwten uit blik is deze soep binnen een half uur klaar.
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel gemalen komijnzaadjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij, in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels pesto
- 1 blik tomaatblokjes (à 4 dl)
- 1 blik kikkererwten (à 4 dl), uitgelekt
- 9 dl hete groente- of kippenbouillon
- zout en peper
- 100 g kleine pasta (oortjes, schelpjes)
- 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereiding
Bak de knoflook, komijn, ui en bleekselderij al roerend circa 5 minuten in de olie tot de groente zacht is. Roer de tomatenpuree erdoor en bak dit 1 minuuut. Voeg de pesto, tomaatblokjes, kikkererten, bouillon en zout en peper naar smaak toe. Breng alles aan de kook en laat de soep circa 8 minuten zachtjes koken. Voeg de pasta toe en kook de soep nog 608 minuten tot de pasta net gaar is. Garneer met peterselie.
Bron: Libelle