Kerrievis met Cashewnoten

Deze pittige kerrievis kan met alle soorten witte vis worden bereid. Heerlijk met zachtsmakende basmatirijst waar kokos doorheen is gemengd.
Hoofdgerecht
0/5
4
20 min.

Ingrediënten

  • 500 gram witte visfilet
  • zout, peper
  • 1 ui
  • zonnebloem- of arachideolie
  • 1 el. gerapte gemberwortel
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 1 thl. gemalen kardemom
  • 2 blaadjes djoeroek poeroet (limoenblad)
  • ½ thl. gemalen kurkuma (geelwortel)
  • 1 el. kerriepoeder
  • 3 tomaten
  • 1 blik (400ml) kokosmelk
  • 4 el. cashewnoten, grof gehakt
  • eventueel verse koriander

Bereiding


  • Snijd vis in stukken en kruid met zout en peper.

  • Snipper ui en fruit zacht in wat olie.

  • Pel knoflook en pers uit boven de ui.

  • Roer 30 seconden door elkaar en voeg dan gemberwortel, kaneelstokje, kardemom, djoeroek poeroet, kurkuma en kerrie toe.

  • Roer dooreen tot specerijen hun geur afgeven.

  • Ontvel ondertussen tomaten, snijd in blokjes en voeg toe aan de pan.

  • Roerbak kort en schenk er dan de kokosmelk bij.

  • Breng aan de kook en draai warmtebron laag en voeg vis toe aan de saus.

  • Laat eventjes pruttelen tot vis gaar is (afhankelijk van dikte en soort vis).

  • Serveer kerrievis met rijst en bestrooi met cashewnoten en eventueel koriander.



Bron: de Stentor, door Janny van der Heijden