Kerrievis met Cashewnoten
Deze pittige kerrievis kan met alle soorten witte vis worden bereid. Heerlijk met zachtsmakende basmatirijst waar kokos doorheen is gemengd.
Hoofdgerecht
0/5
4
20 min.
Ingrediënten
- 500 gram witte visfilet
- zout, peper
- 1 ui
- zonnebloem- of arachideolie
- 1 el. gerapte gemberwortel
- 1 flinke teen knoflook
- 1 kaneelstokje
- 1 thl. gemalen kardemom
- 2 blaadjes djoeroek poeroet (limoenblad)
- ½ thl. gemalen kurkuma (geelwortel)
- 1 el. kerriepoeder
- 3 tomaten
- 1 blik (400ml) kokosmelk
- 4 el. cashewnoten, grof gehakt
- eventueel verse koriander
Bereiding
- Snijd vis in stukken en kruid met zout en peper.
- Snipper ui en fruit zacht in wat olie.
- Pel knoflook en pers uit boven de ui.
- Roer 30 seconden door elkaar en voeg dan gemberwortel, kaneelstokje, kardemom, djoeroek poeroet, kurkuma en kerrie toe.
- Roer dooreen tot specerijen hun geur afgeven.
- Ontvel ondertussen tomaten, snijd in blokjes en voeg toe aan de pan.
- Roerbak kort en schenk er dan de kokosmelk bij.
- Breng aan de kook en draai warmtebron laag en voeg vis toe aan de saus.
- Laat eventjes pruttelen tot vis gaar is (afhankelijk van dikte en soort vis).
- Serveer kerrievis met rijst en bestrooi met cashewnoten en eventueel koriander.
Bron: de Stentor, door Janny van der Heijden