Kabeljauw met Gruyère uit de oven
Lekker met witte rijst of risotto
Hoofdgerecht
5/5
4
10 min.
+ 20 min. wachten
+ 20 min. wachten
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets à ca. 75 gr.
- 75 gram boter
- 50 gram bloem
- 6 dl. visbouillon (van tablet)
- 2½ el. citroensap
- 5 thl. mosterd
- 250 gram Gruyère
- boter (invetten ovenschaal)
- zout
- peper
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Ovenschaal met boter invetten.
- Kabeljauwfilets met zout en peper bestrooien en in ovenschaal leggen.
- Boter smelten, al roerende bloem toevoegen en ongeveer 3 minuten laten garen.
- Visbouillon erdoor roeren tot een gladde saus. Saus op zacht vuur ongeveer 5 minuten laten koken.
- Met zout, peper, citroensap en mosterd op smaak brengen.
- Saus over de vis schenken en met geraspte Gruyère bestrooien.
- Midden in de oven ongeveer 20 minuten gratineren.
- Geef er een tomatensalade met verse basilicum en balsamico-azijn bij.
- Lekker met witte rijst of risotto, drink er een glas droge witte wijn bij.
Bron: Culinair Oktober '96