Kabeljauw met Gruyère uit de oven

Lekker met witte rijst of risotto
Hoofdgerecht
5/5
4
10 min. + 20 min. wachten

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets à ca. 75 gr.
  • 75 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 6 dl. visbouillon (van tablet)
  • 2½ el. citroensap
  • 5 thl. mosterd
  • 250 gram Gruyère
  • boter (invetten ovenschaal)
  • zout
  • peper

Bereiding


  • Oven voorverwarmen op 180°C.

  • Ovenschaal met boter invetten.

  • Kabeljauwfilets met zout en peper bestrooien en in ovenschaal leggen.

  • Boter smelten, al roerende bloem toevoegen en ongeveer 3 minuten laten garen.

  • Visbouillon erdoor roeren tot een gladde saus. Saus op zacht vuur ongeveer 5 minuten laten koken.

  • Met zout, peper, citroensap en mosterd op smaak brengen.

  • Saus over de vis schenken en met geraspte Gruyère bestrooien.

  • Midden in de oven ongeveer 20 minuten gratineren.

  • Geef er een tomatensalade met verse basilicum en balsamico-azijn bij.

  • Lekker met witte rijst of risotto, drink er een glas droge witte wijn bij.



Bron: Culinair Oktober '96