Kabeljauw met Cannellini Bonen
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.
Ingrediënten
- ½ bos platte peterselie
- 800 gram cannellini bonen (2 blikjes)
- 100 gram gerookt ontbijtspek
- 2 sneetjes wit brood
- 1 citroen
- 600 gram kabeljauw
- ca. 4 el. geraspte Parmezaanse kaas
- boter om in te bakken
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Snijd een klein bosje platte peterselie fijn.
- Spoel bonen in een vergiet onder de stromende kraan af tot er helder water vanaf komt.
- Verwarm ze zachtjes met een scheutje olijfolie. Bak in de tussentijd plakjes spek knapperig.
- Haal spek uit pan en laat uitlekken op stukje keukenpapier.
- Verkruimel brood boven dezelfde pan en bak knapperig.
- Haal kruim uit pan, voeg extra boter toe en bak kabeljauw aan beide kanten.
- Verkruimel plakjes spek.
- Rasp van 1 helft van citroen de schil en snijd andere helft in vier parten.
- Laat de vis niet te gaar worden.
- Meng witte bonen met gehakte peterselie en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en helft van de plakjes spek
- Garneer de gebakken kabeljauw met rest van verkruimelde spek, gebakken broodkruim en citroenrasp.
- Geef partjes citroen en bonen erbij.
Bron: Koken met Janny