Kabeljauw met Cannellini Bonen

Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • ½ bos platte peterselie
  • 800 gram cannellini bonen (2 blikjes)
  • 100 gram gerookt ontbijtspek
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 citroen
  • 600 gram kabeljauw
  • ca. 4 el. geraspte Parmezaanse kaas
  • boter om in te bakken
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding


  • Snijd een klein bosje platte peterselie fijn.

  • Spoel bonen in een vergiet onder de stromende kraan af tot er helder water vanaf komt.

  • Verwarm ze zachtjes met een scheutje olijfolie. Bak in de tussentijd plakjes spek knapperig.

  • Haal spek uit pan en laat uitlekken op stukje keukenpapier.

  • Verkruimel brood boven dezelfde pan en bak knapperig.

  • Haal kruim uit pan, voeg extra boter toe en bak kabeljauw aan beide kanten.

  • Verkruimel plakjes spek.

  • Rasp van 1 helft van citroen de schil en snijd andere helft in vier parten.

  • Laat de vis niet te gaar worden.

  • Meng witte bonen met gehakte peterselie en bestrooi met  geraspte Parmezaanse kaas en helft van de plakjes spek

  • Garneer de gebakken kabeljauw met rest van verkruimelde spek, gebakken broodkruim en citroenrasp.

  • Geef partjes citroen en bonen erbij.



Bron: Koken met Janny