Hoisinvarkenshaas met roerbakgroenten
Hoofdgerecht
3/5
4
20 min.
Ingrediƫnten
- 300 gram basmatirijst
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 gram varkenshaas (in stukjes)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 3 cm verse gemberwortel (geschild en geraspt)
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 1 gele paprika (in reepjes)
- 200 gram peultjes (gedopt, gehalveerd)
- 0,5 aubergine (in de lengte gehalveerd, in schijfjes)
- 3 stengels bleekselderij (fijngesneden)
- 60 ml hoisinsaus
- 2 eetlepels limoensap
- 30 gram pinda's (ongezouten, grof gehakt)
Bereiding
- Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok op hoog vuur. Bak de helft van de varkenshaas ca. 2 minuten in de wok. Haal het vlees uit de wok en doe het in een kom. Bak de overige varkenshaas ca. 2 minuten. Haal het vlees uit de wok en doe het in de kom bij het andere vlees.
- Zet de wok op middelhoog vuur en voeg de overige olijfolie toe. Bak de rode ui, de knoflook, de verse gemberwortel en de rode peper ca. 1 minuut. Voeg de gele paprika, de peultjes, de aubergine en de bleekselderij toe en bak ca. 2 minuten. Voeg 2 eetlepels water toe, dek de pan af en laat ca. 2 minuten stoven.
- Meng de hoisinsaus met het limoensap. Roer het hoisinsausmengsel door het gele paprikamengsel. Voeg de varkenshaas toe aan de wok en roer ca. 1 minuut door elkaar.
Serveer met basmatirijst en de pinda`s.
Bron: Gezond eten Magazine