Hoisinvarkenshaas met roerbakgroenten

Hoofdgerecht
3/5
4
20 min.

Ingrediƫnten

  • 300 gram basmatirijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram varkenshaas (in stukjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 3 cm verse gemberwortel (geschild en geraspt)
  • 1 rode peper (fijngehakt)
  • 1 gele paprika (in reepjes)
  • 200 gram peultjes (gedopt, gehalveerd)
  • 0,5 aubergine (in de lengte gehalveerd, in schijfjes)
  • 3 stengels bleekselderij (fijngesneden)
  • 60 ml hoisinsaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 30 gram pinda's (ongezouten, grof gehakt)

Bereiding


  1. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok op hoog vuur. Bak de helft van de varkenshaas ca. 2 minuten in de wok. Haal het vlees uit de wok en doe het in een kom. Bak de overige varkenshaas ca. 2 minuten. Haal het vlees uit de wok en doe het in de kom bij het andere vlees.

  3. Zet de wok op middelhoog vuur en voeg de overige olijfolie toe. Bak de rode ui, de knoflook, de verse gemberwortel en de rode peper ca. 1 minuut. Voeg de gele paprika, de peultjes, de aubergine en de bleekselderij toe en bak ca. 2 minuten. Voeg 2 eetlepels water toe, dek de pan af en laat ca. 2 minuten stoven.

  4. Meng de hoisinsaus met het limoensap. Roer het hoisinsausmengsel door het gele paprikamengsel. Voeg de varkenshaas toe aan de wok en roer ca. 1 minuut door elkaar.



Serveer met basmatirijst en de pinda`s.



 



Bron: Gezond eten Magazine