Het perfecte stukje Zalm

Zalm is heerlijk, mits je 'm goed bereidt.
Hoofdgerecht
3/5
2
10 min.

Ingrediƫnten

  • zalmfilet met huid
  • peper en zout
  • evt. andere kruiden

Bereiding

Zalm is heerlijk, mits je 'm goed bereidt. Bak je de zalm te lang, dan wordt 'ie droog en dat is zonde. Zo zorg je dat je de zalmfiletje smullen wordt:




  1. Koop een zalmfilet met huid

  2. Verwarm een licht ingevette grillpan op middelhoog vuur. Bestrooi de zalmfilet met wat peper, zout en kruiden naar smaak.

  3. Gril de filet eerst 3-4 minuten op de huid zonder de zalm te verplaatsen

  4. Keer de filet voorzichtig met een spatel om en bak nog 1-2 minuten.



Een perfect stukje zalm heeft een knapperige huid, daaronder wit visvlees, maar is in het midden nog wat lichtroze.