Grootmoeders gehaktbrood
Lekker met aardappelpuree en gestoomde groene groenten
Hoofdgerecht
3/5
6
15 min.
+ 60 min. wachten
+ 60 min. wachten
Ingrediƫnten
- 450 gram mager rundergehakt
- 50 gram volkoren paneermeel
- 50 gram havermout
- 1 ei, losgeklopt
- 1 courgette, gerapt
- 2 wortels, geraspt
- 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel verse peterselie, grof gehakt
- 1 theelepel sojasaus
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng met je handen alle ingrediënten door elkaar in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier. Doe rundergehaktmengsel in de cakevorm en druk licht aan. Zorg ervoor dat het gehaktmengsel gelijkmatig verdeeld is.
- Bak 50-60 minuten in de oven. Check eventueel met een thermometer; als het gehaktbrood gedurende ca. 15 seconden meer dan 74°C warm is, is het gehakbrood gaar!
Bron: Gezond Eten Magazine