Grootmoeders gehaktbrood

Lekker met aardappelpuree en gestoomde groene groenten
Hoofdgerecht
3/5
6
15 min. + 60 min. wachten

Ingrediƫnten

  • 450 gram mager rundergehakt
  • 50 gram volkoren paneermeel
  • 50 gram havermout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 courgette, gerapt
  • 2 wortels, geraspt
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel verse peterselie, grof gehakt
  • 1 theelepel sojasaus
  • bakpapier

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng met je handen alle ingrediënten door elkaar in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Doe rundergehaktmengsel in de cakevorm en druk licht aan. Zorg ervoor dat het gehaktmengsel gelijkmatig verdeeld is.

  4. Bak 50-60 minuten in de oven. Check eventueel met een thermometer; als het gehaktbrood gedurende ca. 15 seconden meer dan 74°C warm is, is het gehakbrood gaar!



Bron: Gezond Eten Magazine