Groentegratin met Kruidenboterkrieltjes
Gezonde, heerlijke, snelle groentenschotel uit de oven. Geef je krieltjes snel extra smaak door ze in kruidenboter te bakken.
Hoofdgerecht
5/5
4
20 min.
+ 20 min. wachten
+ 20 min. wachten
Ingrediënten
- 250 gram broccoliroosjes
- 250 gram bloemkoolroosjes
- 250 gram cherrytomaatjes
- 250 gram courgette, in plakken
- 1 ei
- 200 ml. crème fraîche
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el. Provençaalse kruiden
- 100 gram geraspte oude kaas
- 50 gram kruidenboter
- 400 gram voorgekookte krieltjes
- ovenschaal, ingevet
Bereiding
- Verwarm oven voor op 200°C.
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes 2 minuten.
- Spoel af onder koud onder koud water en laat uitlekken.
- Meng de geblancheerde groenten met courgette en tomaatjes in de ovenschaal.
- Klop in een kom het ei los met de crème fraîche, knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten.
- Bestrooi met kaas en bak hoog in de oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
- Verhit intussen de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin.
- Serveer de krieltjes bij de groentegratin.
Bron: "Boodschappen" Emté