Groentegratin met Kruidenboterkrieltjes

Gezonde, heerlijke, snelle groentenschotel uit de oven. Geef je krieltjes snel extra smaak door ze in kruidenboter te bakken.
Hoofdgerecht
5/5
4
20 min. + 20 min. wachten

Ingrediënten

  • 250 gram broccoliroosjes
  • 250 gram bloemkoolroosjes
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram courgette, in plakken
  • 1 ei
  • 200 ml. crème fraîche
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el. Provençaalse kruiden
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 50 gram kruidenboter
  • 400 gram voorgekookte krieltjes
  • ovenschaal, ingevet

Bereiding


  • Verwarm oven voor op 200°C.

  • Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes                 2 minuten.

  • Spoel af onder koud onder koud water en laat uitlekken.

  • Meng de geblancheerde groenten met courgette en tomaatjes in  de ovenschaal.

  • Klop in een kom het ei los met de crème fraîche, knoflook, kruiden, zout en peper en giet dit mengsel over de groenten.

  • Bestrooi met kaas en bak hoog in de oven in ca.         20 minuten gaar en goudbruin.

  • Verhit intussen de kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes op middelhoge stand bruin.

  • Serveer de krieltjes bij de groentegratin.



Bron: "Boodschappen" Emté