Griekse kipspiesjes

Voordat de kip aan de spiesjes wordt gestoken, ligt hij eerst 2 uur in de kruidige marinade. En dat is heel lekker!
Hoofdgerecht
4/5
4
20 min. + 120 min. wachten

Ingrediƫnten

  • 750 gram kipfilet in stukjes van 2x2 cm
  • 4 el. olijfolie
  • 2 el. limoensap
  • 2 thl. fijngesneden oregano
  • 2 thl. fijngesneden tijm
  • 2 thl. fijngesneden bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kleine rode ui, heel fijngesneden
  • 1 thl. chilivlokken
  • peper en zout

Bereiding


  1. Rijg de kipfilet aan spiesjes en leg de spiesjes in een schaal.

  2. Meng olijfolie, limoensap, oregano, tijm, munt, peterselie, knoflook, ui, chilivlokken en wat zout en peper.

  3. Schenk deze marinade over de kip en wrijf het goed in het vlees.

  4. Laat de kip minstens 2 uur marineren (een hele nacht mag ook) in de koelkast.

  5. Rooster de kip in 6-8 minuten rondom bruin en gaar onder de grill of op de barbecue of grillpan.

  6. Bestrijk de spiesjes tijdens het roosteren en nog een keer met de marinade.

  7. Lekker met tzatziki en gebakken aardappelen.



Bron: Margriet, 9-2009