Griekse kipspiesjes
Voordat de kip aan de spiesjes wordt gestoken, ligt hij eerst 2 uur in de kruidige marinade. En dat is heel lekker!
Hoofdgerecht
4/5
4
20 min.
+ 120 min. wachten
+ 120 min. wachten
Ingrediƫnten
- 750 gram kipfilet in stukjes van 2x2 cm
- 4 el. olijfolie
- 2 el. limoensap
- 2 thl. fijngesneden oregano
- 2 thl. fijngesneden tijm
- 2 thl. fijngesneden bladpeterselie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 kleine rode ui, heel fijngesneden
- 1 thl. chilivlokken
- peper en zout
Bereiding
- Rijg de kipfilet aan spiesjes en leg de spiesjes in een schaal.
- Meng olijfolie, limoensap, oregano, tijm, munt, peterselie, knoflook, ui, chilivlokken en wat zout en peper.
- Schenk deze marinade over de kip en wrijf het goed in het vlees.
- Laat de kip minstens 2 uur marineren (een hele nacht mag ook) in de koelkast.
- Rooster de kip in 6-8 minuten rondom bruin en gaar onder de grill of op de barbecue of grillpan.
- Bestrijk de spiesjes tijdens het roosteren en nog een keer met de marinade.
- Lekker met tzatziki en gebakken aardappelen.
Bron: Margriet, 9-2009