Goulash

Een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika en ui.
Hoofdgerecht
0/5
4
180 min.

Ingrediƫnten

  • 700 gram runderriblappen
  • bloem
  • 2 uien
  • 1-2 paprika's
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • ca. 300 ml. runderbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 2 tl. karwijzaad
  • 2 tl. tijm
  • snuf zwarte peper

Bereiding


  • Snijd de uien en paprika's in stukjes.

  • Snijd ook het vlees in stukken en haal door de bloem.

  • Verhit een beetje boter/olie in een braadpan.

  • Bak het vlees rondom bruin en voeg dan de uien, paprika's en paprikapoeder toe.

  • Bak een paar minuten mee en voeg dan de tomatenpuree toe.

  • Meng alles goed door elkaar en voeg na 1 minuut de rest van de ingrediënten toe.

  • Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 2½-3 uur zachtjes pruttelen.

  • Haal de deksel van de pan en laat de goulash nog even inkoken, dit duurt ca. 15 minuten.



Verwijder het laurierblaadje en serveer de goulash met bijvoorbeeld rijst of aardappeltjes.



Bron: Allerhande