Geschnetzeltes

Lekker met rösti, gekookte rijst en een frisse groene salade.
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • 600 gram varkensschnitzel of varkensfilet- lapjes
  • 1 ui
  • 5 el. olie
  • 2 el. bloem
  • 1/8 ltr. runder- of groentebouillon
  • 1/8 ltr. droge witte wijn
  • 250 gram champignons
  • zout, zwarte peper
  • 1/8 ltr. slagroom
  • 2 el. fijngesneden peterselie
  • 1 tl. paprikapoeder

Bereiding


  • Vlees in smalle reepjes snijden.

  • Ui in kleine blokjes.

  • 3 el. olie in pan of wok en vlees lichtjes aanbakken.

  • Voeg ui toe en bak glazig.

  • Bestuif met bloem en roer goed door.

  • Dan bouillon en wijn erbij doen.

  • Zonder deksel op de pan 20 minuten op laag vuur laten sudderen.

  • Champignons in dunne plakjes snijden en in aparte pan 5 minuten aanbakken in rest van de olie en vervolgens toevoegen aan het vlees.

  • Op smaak brengen met peper en zout.

  • Roer slagroom erdoor.

  • Bestrooi met paprikapoeder en serveer.



Bron: Albert Heijn