Geschnetzeltes
Lekker met rösti, gekookte rijst en een frisse groene salade.
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.
Ingrediënten
- 600 gram varkensschnitzel of varkensfilet- lapjes
- 1 ui
- 5 el. olie
- 2 el. bloem
- 1/8 ltr. runder- of groentebouillon
- 1/8 ltr. droge witte wijn
- 250 gram champignons
- zout, zwarte peper
- 1/8 ltr. slagroom
- 2 el. fijngesneden peterselie
- 1 tl. paprikapoeder
Bereiding
- Vlees in smalle reepjes snijden.
- Ui in kleine blokjes.
- 3 el. olie in pan of wok en vlees lichtjes aanbakken.
- Voeg ui toe en bak glazig.
- Bestuif met bloem en roer goed door.
- Dan bouillon en wijn erbij doen.
- Zonder deksel op de pan 20 minuten op laag vuur laten sudderen.
- Champignons in dunne plakjes snijden en in aparte pan 5 minuten aanbakken in rest van de olie en vervolgens toevoegen aan het vlees.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Roer slagroom erdoor.
- Bestrooi met paprikapoeder en serveer.
Bron: Albert Heijn