Geroerbakte Asperges met Garnalen
't Is weer aspergetijd! Verrukkelijk recept en heel snel klaar!
Hoofdgerecht
0/5
2
30 min.
Ingrediƫnten
- 500 gram asperges
- 300 gram grote garnalen of scampies
- 2 tenen knoflook
- 1 el. olijfolie
- 100 ml. kookroom
- 150 ml. groentebouillon
- 1 citroen
- half bosje bieslook
- 2 el. peterselie
- peper en zout
Bereiding
- Garnalen schoongemaakt en gebruiksklaar.
- Asperges schillen en in stukjes snijden.
- Knoflook fijnhakken, citroen uitpersen.
- Olie in een wok verhitten.
- Asperges en garnalen kort roerbakken.
- Knoflook toevoegen, nog 1 minuut meebakken.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Afblussen met kookroom en bouillon en nog 5-6 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Citroensap, peterselie en bieslook toevoegen.
Heet serveren!! Heerlijk met krieltjes. peterselie en gesmolten boter òf tagliatelle,
Eet smakelijk!
Bron: Smulweb