Geroerbakte Asperges met Garnalen

't Is weer aspergetijd! Verrukkelijk recept en heel snel klaar!
Hoofdgerecht
0/5
2
30 min.

Ingrediƫnten

  • 500 gram asperges
  • 300 gram grote garnalen of scampies
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el. olijfolie
  • 100 ml. kookroom
  • 150 ml. groentebouillon
  • 1 citroen
  • half bosje bieslook
  • 2 el. peterselie
  • peper en zout

Bereiding


  • Garnalen schoongemaakt en gebruiksklaar.

  • Asperges schillen en in stukjes snijden.

  • Knoflook fijnhakken, citroen uitpersen. 

  • Olie in een wok verhitten.

  • Asperges en garnalen kort roerbakken.

  • Knoflook toevoegen, nog 1 minuut meebakken.

  • Op smaak brengen met peper en zout.

  • Afblussen met kookroom en bouillon en nog 5-6 minuten zachtjes laten pruttelen.

  • Citroensap, peterselie en bieslook toevoegen.



 



Heet serveren!!  Heerlijk met krieltjes. peterselie en gesmolten boter òf tagliatelle,



Eet smakelijk!



 



 



Bron: Smulweb