Gepofte Knoflooksoep

Rauwe knofllook kan scherp zijn
Voorgerecht
0/5
0 min.

Ingrediënten

  • 3 bollen knoflook
  • 3 uien
  • 30 gram boter
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel
  • 3 el. bloem
  • 375 ml. slagroom
  • 1½ kippenbouillontablet
  • staafmixer

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 160°C,

  • Leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in ca. 40 minuten gaar.

  • Laat iets afkoelen. 

  • Wip met een mes de tenen knoflook uit de bol. Snipper de ui.

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurierblaadjes en kruidnagel 10 minuutjes op laag vuur.

  • Voeg de knoflook met de bloem toe aan de ui en bak 1 minuut mee.

  • Voeg de room, 1 liter water en de bouillontabletten toe en breng al roerend aan de kook.

  • Draai het vuur laag en laar de soep 30 minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.

  • Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer.

  • Schep de soep door een zeef en breng op smaak met peper en eventueel zout.



Je kunt de soep één dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Verwarm al roerend op laag vuur.



Tip: Lekker met bieslook of peterselie en wat druppeltjes olijfolie.



Rauwe knoflook kan erg scherp zijn, maar als je hem poft in de oven, gebeurt er iets bijzonders....



Hij wordt zacht en zoet van smaak, dat maakt deze soep lekker voor iedereen.