Gembersojamarinade
Gooi ketchup en mayonaise maar weg: je vlees is smaakvol genoeg met deze marinade!
Overig
3/5
5 min.
Ingrediënten
- 7½ cm verse gemberwortel (geraspt)
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 3 el. sojasaus
- sap van 1 sinaasappel
- 2 el. sesamolie
- 2 thl. mirin*
- Bijvoorbeeld 4-6 biefstukken
Bereiding
- Meng de verse gemberwortel, knoflook, sojasaus, sinaasappelsap, sesamolie, mirin en 4 el. water door elkaar.
- Leg het vlees erin. Laat het vlees minstens 1 uur en het liefst een hele nacht marineren.
- Verwarm 1 el. olijfolie in en koekenpan op hoog vuur.
- Bak het vlees 3-4 minuten. Laat het vlees 4-5 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.
* Mirin is een zoete Aziatische rijstwijn. Je kunt het eventueel vervangen door droge sherry
Bron: Gezond eten Magazine