Gembersojamarinade

Gooi ketchup en mayonaise maar weg: je vlees is smaakvol genoeg met deze marinade!
Overig
3/5
5 min.

Ingrediënten

  • 7½ cm verse gemberwortel (geraspt)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 3 el. sojasaus
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 el. sesamolie
  • 2 thl. mirin*
  • Bijvoorbeeld 4-6 biefstukken

Bereiding


  1. Meng de verse gemberwortel, knoflook, sojasaus, sinaasappelsap, sesamolie, mirin en 4 el. water door elkaar.

  2. Leg het vlees erin. Laat het vlees minstens 1 uur en het liefst een hele nacht marineren.

  3. Verwarm 1 el. olijfolie in en koekenpan op hoog vuur.

  4. Bak het vlees 3-4 minuten. Laat het vlees 4-5 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.



* Mirin is een zoete Aziatische rijstwijn. Je kunt het eventueel vervangen door droge sherry



Bron: Gezond eten Magazine