Frans gehakt met bacon en aardappelpuree

ook lekker met polenta of pasta in plaats van aardappelpuree
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram sjalotjes (in vieren)
  • 100 gram bacon (fijngesneden)
  • 300 gram champignons (gehalveerd)
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 2 laurierbladeren
  • 180 ml rode wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 ml tomatensap
  • 600 gram aardappelpuree
  • 500 gram sperziebonen (gestoomd)
  • 10 gram bieslook (fijngehakt)

Bereiding


  1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalotjes 1-2 minuten. Voeg de bacon toe en bak 1-2 minuten mee. Haal de sjalotjes en de bacon uit de pan en zet apart. Bak de champignons in de koekenpan tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en zet apart.

  2. Doe het mager rundergehakt in de warme koekenpan. Rul het rundergehakt tot het gaar en bruin is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de sjalotjes, de bacon, de champignons en de laurierbladeren toe en roer door elkaar. Zet het vuur hoger en voeg de rode wijn toe. Blijf roeren terwijl de wijn zachtjes kookt en indikt.

  3. Voeg de tomatenpuree toe en roer door elkaar. Voeg het tomatensap toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het gehaktmengsel ca. 8 minuten zachtjes koken tot er een dikke saus ontstaat.



Serveer met de aardappelpuree en de sperziebonen. Bestrooi met de bieslook.



Bron: Gezond Eten Magazine