Fish en Chips met Citroenyoghurt

Hoofdgerecht
3/5
4
30 min. + 20 min. wachten

Ingrediƫnten

  • 700 gram zoete aardappels (gewassen met schil, in frietjes snijden)
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. paprikapoeder
  • 1 ei
  • 2 el. bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 400 gram witvis (in repen van ca. 2 cm dik)
  • 2 thl. geraspte citroenschil
  • 1 el. citroensap
  • 85 ml Griekse yoghurt
  • 600 gram gemengde sla
  • 2 eetlepels balsamico
  • bakpapier

Bereiding


  • Verwarm oven voor op 180°C.

  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  • Verdeel zoete aardappels over 1 bakplaat en besprenkel met olijfolie.

  • Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

  • Bak ca. 15 minuten in de oven.

  • Laat zoete aardappel in de oven staan, met de oven aan.

  • Klop ondertussen ei met 1 el. water los.

  • Verdeel de bloem over een bord en verdeel het paneermeel over een ander bord.

  • Doop witvis in het ei, haal door de bloem en dan door het paneermeel.

  • Leg witvis op de andere bakplaat.

  • Bak ca. 10 minuten in de oven, samen met zoete aardappel.

  • De zoete aardappel bakt in totaal ca. 25 minuten.

  • Meng ondertussen citroenschilrasp, citroensap en Griekse yoghurt.

  • Verdeel de balsamico over de gemengde sla.



Serveer de vis met de zoeteaardappelfriet, de citroenyoghurt en de salade.



Bron: Gezond Eten Magazine