Fish en Chips met Citroenyoghurt
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.
+ 20 min. wachten
+ 20 min. wachten
Ingrediƫnten
- 700 gram zoete aardappels (gewassen met schil, in frietjes snijden)
- 2 el. olijfolie
- 1 el. paprikapoeder
- 1 ei
- 2 el. bloem
- 100 gram paneermeel
- 400 gram witvis (in repen van ca. 2 cm dik)
- 2 thl. geraspte citroenschil
- 1 el. citroensap
- 85 ml Griekse yoghurt
- 600 gram gemengde sla
- 2 eetlepels balsamico
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm oven voor op 180°C.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Verdeel zoete aardappels over 1 bakplaat en besprenkel met olijfolie.
- Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Bak ca. 15 minuten in de oven.
- Laat zoete aardappel in de oven staan, met de oven aan.
- Klop ondertussen ei met 1 el. water los.
- Verdeel de bloem over een bord en verdeel het paneermeel over een ander bord.
- Doop witvis in het ei, haal door de bloem en dan door het paneermeel.
- Leg witvis op de andere bakplaat.
- Bak ca. 10 minuten in de oven, samen met zoete aardappel.
- De zoete aardappel bakt in totaal ca. 25 minuten.
- Meng ondertussen citroenschilrasp, citroensap en Griekse yoghurt.
- Verdeel de balsamico over de gemengde sla.
Serveer de vis met de zoeteaardappelfriet, de citroenyoghurt en de salade.
Bron: Gezond Eten Magazine