Erwtensoep
Een erg lekker recept, dat ik al jaren zo maak, op een winterse koude dag!
Hoofdgerecht
0/5
5
90 min.
Ingrediënten
- 500 gram spliterwten
- 400 gram schouderkarbonade of hamlapjes
- 1 el. zout
- peper
- 1 laurierblaadje
- 2 uien
- 1 winterwortel, ca. 200 gram
- ½ knolselderij ca. 400 gram
- 2 dunne preien
- 1 rookworst
- 5 takjes selderij
Bereiding
voorbereiden: 75 minuten
- In zeef erwten wassen.
- In (soep)pan erwten, vlees en 2 liter water doen.
- Zout, peper en laurierblaadje toevoegen.
- Op matig hoog vuur aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes laten koken.
- Intussen uien pellen en snipperen.
- Winterwortel en knolselderij schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
- Preien schoonmaken, in ringetjes snijden en wassen.
- Ui, wortel, knolselderij en prei aan de soep toevoegen.
- Opnieuw aan de kook brengen en de soep nog ca. een ½ uur zachtjes koken.
- Af en toe doorroeren.
- Karbonades uit de soep nemen
- Laurierblaadjes verwijderen.
- Karbonadevlees in stukjes snijden. (let op eventuele botsplinters)
- Vlees door de soep roeren.
- Je kan het eventueel nu af laten koelen en de volgende dag afmaken
bereiden: 15 minuten
- Soep zonodig opnieuw opwarmen.
- Rookworst in plakjes snijden en aan de soep toevoegen.
- Ca. 10 minuten zachtjes meeverwarmen.
- Selderij erboven fijnknippen.
- Soep op smaak brengen met zout en peper.
- Soep over 4 kommen verdelen.
Serveren met roggebrood en katenspek.
Bron: Uit "Soepen voor ieders smaak". De lekkerste recepten uit AllerHande.