Erwtensoep

Een erg lekker recept, dat ik al jaren zo maak, op een winterse koude dag!
Hoofdgerecht
0/5
5
90 min.

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 400 gram schouderkarbonade of hamlapjes
  • 1 el. zout
  • peper
  • 1 laurierblaadje
  • 2 uien
  • 1 winterwortel, ca. 200 gram
  • ½ knolselderij ca. 400 gram
  • 2 dunne preien
  • 1 rookworst
  • 5 takjes selderij

Bereiding

voorbereiden: 75 minuten




  • In zeef erwten wassen.

  • In (soep)pan erwten, vlees en 2 liter water doen.

  • Zout, peper en laurierblaadje toevoegen.

  • Op matig hoog vuur aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes laten koken.

  • Intussen uien pellen en snipperen.

  • Winterwortel en knolselderij schoonmaken en in kleine stukjes snijden.

  • Preien schoonmaken, in ringetjes snijden en wassen.

  • Ui, wortel, knolselderij en prei aan de soep toevoegen.

  • Opnieuw aan de kook brengen en de soep nog ca. een ½ uur zachtjes koken.

  • Af en toe doorroeren.

  • Karbonades uit de soep nemen

  • Laurierblaadjes verwijderen.

  • Karbonadevlees in stukjes snijden. (let op eventuele botsplinters)

  • Vlees door de soep roeren.

  • Je kan het eventueel nu af laten koelen en de volgende dag afmaken



bereiden: 15 minuten




  • Soep zonodig opnieuw opwarmen.

  • Rookworst in plakjes snijden en aan de soep toevoegen.

  • Ca. 10 minuten zachtjes meeverwarmen.

  • Selderij erboven fijnknippen.

  • Soep op smaak brengen met zout en peper.

  • Soep over 4 kommen verdelen.



Serveren met roggebrood en katenspek.



 



Bron: Uit "Soepen voor ieders smaak". De lekkerste recepten uit AllerHande.