Couscoussalade met Kaas

buffet- of bijgerecht
Bijgerecht
0/5
6
30 min.

Ingrediënten

  • ½ liter kippenbouillon van 1 tablet
  • 250 gram couscous
  • 50 gram rozijnen
  • 4 (tros) tomaten
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 150 gram kruidenkaas of feta
  • 4 el. citroensap
  • 5 el. olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • zout, peper
  • 3 el. gesnipperde verse munt
  • 3 el. koriander

Bereiding

De couscous maken kan 1 dag van te voren als volgt:




  • Breng de bouillon aan de kook.

  • Neem de pan van het vuur en roer de couscous en de rozijnen door de bouillon.

  • Laat het geheel afgedekt 15 minuten wellen tot de bouillon is opgenomen.



De dag van gebruik:




  • Halveer de tomaten, verwijder vocht en zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd in smalle ringetjes.

  • Snijd de kaas in kleine blokjes.

  • Klop een dressing van het citroensap, de olie, het uitgeperste knoflookteentje en zout en peper naar  smaak.

  • Roer de afgekoelde couscous los met een vork en roer de dressing erdoor.

  • Doe de couscous in een schaal en schep de tomaat, lente-ui, kaas en kruiden erdoor.

  • Bewaar de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast.