Couscoussalade met Kaas
buffet- of bijgerecht
Bijgerecht
0/5
6
30 min.
Ingrediënten
- ½ liter kippenbouillon van 1 tablet
- 250 gram couscous
- 50 gram rozijnen
- 4 (tros) tomaten
- 1 bosje lente-uitjes
- 150 gram kruidenkaas of feta
- 4 el. citroensap
- 5 el. olijfolie
- 1 teen knoflook
- zout, peper
- 3 el. gesnipperde verse munt
- 3 el. koriander
Bereiding
De couscous maken kan 1 dag van te voren als volgt:
- Breng de bouillon aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en roer de couscous en de rozijnen door de bouillon.
- Laat het geheel afgedekt 15 minuten wellen tot de bouillon is opgenomen.
De dag van gebruik:
- Halveer de tomaten, verwijder vocht en zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd in smalle ringetjes.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Klop een dressing van het citroensap, de olie, het uitgeperste knoflookteentje en zout en peper naar smaak.
- Roer de afgekoelde couscous los met een vork en roer de dressing erdoor.
- Doe de couscous in een schaal en schep de tomaat, lente-ui, kaas en kruiden erdoor.
- Bewaar de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast.