Courgette-knoflooksoep

Een makkelijk te bereiden soep voor lunch of als voorgerecht
Voorgerecht
3/5
4
40 min.

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 courgettes (in stukjes)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas (30+)
  • 100 ml kookroom (light)
  • zout en peper
  • staafmixer

Bereiding


  1. Verhit de olie in een pan op hoog vuur en fruit de ui circa 1 minuut.

  2. Voeg de courgette en de knoflook toe en bak het geheel circa 3 minuten.

  3. Blus af met 1 liter water, voeg de bouillonblokjes toe en laat de soep ongeveer 30 minuten afgedekt zachtjes koken.

  4. Pureer de soep met de staafmixer, meng de roomkaas en de kookroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.



Bron: www.gezondetenmagazine.nl