Courgette-knoflooksoep
Een makkelijk te bereiden soep voor lunch of als voorgerecht
Voorgerecht
3/5
4
40 min.
Ingrediƫnten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 courgettes (in stukjes)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 eetlepels kruidenroomkaas (30+)
- 100 ml kookroom (light)
- zout en peper
- staafmixer
Bereiding
- Verhit de olie in een pan op hoog vuur en fruit de ui circa 1 minuut.
- Voeg de courgette en de knoflook toe en bak het geheel circa 3 minuten.
- Blus af met 1 liter water, voeg de bouillonblokjes toe en laat de soep ongeveer 30 minuten afgedekt zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer, meng de roomkaas en de kookroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
Bron: www.gezondetenmagazine.nl