Chinese tomatensoep

Deze zoetige soep slurp je net als de chinezen zo naar binnen!
Voorgerecht
3/5
4
30 min.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blikje (70 gr.) tomatenpuree
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 eetlepels appelmoes
  • 1 blik (400gr) tomatenblokjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 handje taugé
  • 2 bosuitjes, in ringetjes

Bereiding


  1. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, tomatenpuree, gember en             1 eetlepel water circa 3 minuten.

  2. Voeg de bouillon, appelmoes, tomatenblokjes en suiker toe en laat circa 15 minuten pruttelen op een lage stand.

  3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, giet de eieren erin en bak een dunne omelet. Snijd de omelet in reepjes.

  4. Meng de maizena in een kommetje met 2 eetlepels water en voeg dit mengsel al roerend toe aan de soep. Neem de soep van de warmtebron wanneer deze lichtgebonden is.

  5. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de omelet, taugé en bosui.



Bron: Allerhande 2016