Chinese tomatensoep
Deze zoetige soep slurp je net als de chinezen zo naar binnen!
Voorgerecht
3/5
4
30 min.
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 blikje (70 gr.) tomatenpuree
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 liter kippenbouillon
- 3 eetlepels appelmoes
- 1 blik (400gr) tomatenblokjes
- 2 eetlepels suiker
- 3 eieren, losgeklopt
- 2 eetlepels maizena
- 1 handje taugé
- 2 bosuitjes, in ringetjes
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, tomatenpuree, gember en 1 eetlepel water circa 3 minuten.
- Voeg de bouillon, appelmoes, tomatenblokjes en suiker toe en laat circa 15 minuten pruttelen op een lage stand.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, giet de eieren erin en bak een dunne omelet. Snijd de omelet in reepjes.
- Meng de maizena in een kommetje met 2 eetlepels water en voeg dit mengsel al roerend toe aan de soep. Neem de soep van de warmtebron wanneer deze lichtgebonden is.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de omelet, taugé en bosui.
Bron: Allerhande 2016