Champignonsoep

Voorgerecht
3/5
4
30 min.

Ingrediƫnten

  • 500 gr. champignons
  • 1 kleine ui
  • 60 gr. boter
  • 2 volle eetlepels bloem
  • 1 liter (sterke) kippenbouillon
  • witte peper
  • mespunt gedroogde tijm
  • scheutje sherry
  • 2 eetlepels slagroom
  • klein bosje bieslook

Bereiding


  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper het uitje.

  2. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin plakjes paddenstoel en uisnippers enkele minuten.

  3. Bestrooi met de bloem en laat deze in 2 minuten zachtjes gaar worden. Schenk beetje bij beetje al roerend de bouillon in de pan. Roer tot een gladde gebonden soep is verkregen en laat deze ca.       5 minuten zachtjes koken.

  4. Proef en breng op smaak met peper, tijm, sherry en een scheutje slagroom. Laat de soep nu niet meer koken.

  5. Verdeel de soep over 4 kommen of borden en druppel boven elke kom of elk bord wat slagroom. Knip hierboven de bieslook klein en serveer.



Bron: Koken met Janny