Champignonsoep
Voorgerecht
3/5
4
30 min.
Ingrediƫnten
- 500 gr. champignons
- 1 kleine ui
- 60 gr. boter
- 2 volle eetlepels bloem
- 1 liter (sterke) kippenbouillon
- witte peper
- mespunt gedroogde tijm
- scheutje sherry
- 2 eetlepels slagroom
- klein bosje bieslook
Bereiding
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper het uitje.
- Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin plakjes paddenstoel en uisnippers enkele minuten.
- Bestrooi met de bloem en laat deze in 2 minuten zachtjes gaar worden. Schenk beetje bij beetje al roerend de bouillon in de pan. Roer tot een gladde gebonden soep is verkregen en laat deze ca. 5 minuten zachtjes koken.
- Proef en breng op smaak met peper, tijm, sherry en een scheutje slagroom. Laat de soep nu niet meer koken.
- Verdeel de soep over 4 kommen of borden en druppel boven elke kom of elk bord wat slagroom. Knip hierboven de bieslook klein en serveer.
Bron: Koken met Janny