Caprese Ovenpasta met Kip
Hoofdgerecht
5/5
4
20 min.
+ 30 min. wachten
+ 30 min. wachten
Ingrediƫnten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram macaroni
- 1 tl. gedroogde oregano
- 2 el. tomatenpuree
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 2 grote kipfilets
- 1 el. balsamicoazijn
- 2 tomaten in plakken
- 1 bol mozzarella
- verse basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
- Pel en snipper de uien en knoflook.
- Snijd de kipfilets in de lengte doormidden.
- Kook macaroni alvast beetgaar.
- Fruit ui en knoflook kort aan in een beetje olijfolie.
- Voeg oregano en tomatenpuree toe en bak ± 2 minuten mee.
- Voeg gezeefde tomaten toe en kook de saus ± 10 minuten tot hij wat dikker begint te worden.
- Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin. Hoeft nog niet gaar te zijn.
- Scheur de basilicum in grove stukken en roer door de saus.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en balsamicoazijn.
- Verdeel de macaroni over de bodem van de ovenschaal.
- Meng de helft van de tomatensaus erdoor en voeg eventueel nog peper en zout toe en leg de kipfilets erop.
- Schep de rest van de tomatensaus over de kipfilets en verdeel de plakken tomaat over de kip.
- Verdeel de mozzarella erover.
- Zet de schaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, zodat de kip goed gaar kan worden.
serveertip: Strooi voor het serveren nog wat verse basilicum en peper over de schotel.
Bron: Hartstichting