Caprese Ovenpasta met Kip

Hoofdgerecht
5/5
4
20 min. + 30 min. wachten

Ingrediƫnten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram macaroni
  • 1 tl. gedroogde oregano
  • 2 el. tomatenpuree
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 2 grote kipfilets
  • 1 el. balsamicoazijn
  • 2 tomaten in plakken
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie.

  • Pel en snipper de uien en knoflook.

  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden.

  • Kook macaroni alvast beetgaar.

  • Fruit ui en knoflook kort aan in een beetje olijfolie.

  • Voeg oregano en tomatenpuree toe en bak ± 2 minuten mee.

  • Voeg gezeefde tomaten toe en kook de saus ± 10 minuten tot hij wat dikker begint te worden.

  • Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin. Hoeft nog niet gaar te zijn.

  • Scheur de basilicum in grove stukken en roer door de saus.

  • Breng de saus op smaak met peper en zout en balsamicoazijn.

  • Verdeel de macaroni over de bodem van de ovenschaal.

  • Meng de helft van de tomatensaus erdoor en voeg eventueel nog peper en zout toe en leg de kipfilets erop.

  • Schep de rest van de tomatensaus over de kipfilets en verdeel de plakken tomaat over de kip.

  • Verdeel de mozzarella erover.

  • Zet de schaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, zodat de kip goed gaar kan worden.



 



serveertip: Strooi voor het serveren nog wat verse basilicum en peper over de schotel. 



 



Bron: Hartstichting