Bobotie met gekruide rijst

Hoofdgerecht
3/5
4
30 min. + 60 min. wachten

Ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 el. olie
  • 1 el. kerrie massala
  • 2 volle el. abrikozenjam
  • 2 frisse appels in kleine stukjes
  • 75 gram gewelde rozijnen
  • 2 el. citroensap
  • ½ thl. oregano
  • 2 el. suiker
  • 3 el. paneermeel
  • 2 dl melk
  • 2 eieren
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 gram basmatirijst
  • zout, versgemalen peper
  • 4 gekneusde pimentkorrels
  • 1 el. verse koriander

Bereiding


  • Verhit de oven op 180 graden.

  • Vet ovenschaal in met olie.

  • Verhit olie in hapjespan of wok

  • Bak uisnippers glazig, bestrooi met kerrie.

  • Voeg gehakt toe, roerbak + zout en peper.

  • Voeg abrikozenjam, rozijnen, appel, citroen-sap en suiker, laurierblaadjes en paneermeel toe.

  • Stort in schaal en bak 30 minuten in oven.

  • Klop eieren met melk los, schenk over gehakt.

  • Bak nogmaals 30 minuten tot bovenkant mooi goudbruin is.

  • Kook rijst + zout en pimentkorrels, verwijder deze na koken.

  • Bestrooi met koriander



Serveer bobotie met rijst en mangochutney óf veldsla met mango. Verwijder laurierblaadjes.



 



Schenk er herfstig bockbier of een volfruitige witte Zuid-Afrikaanse wijn bij



 



Bron: Stentor, door Puck Kerkhoven