Bobotie met gekruide rijst
Hoofdgerecht
3/5
4
30 min.
+ 60 min. wachten
+ 60 min. wachten
Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt
- 2 grote uien, gesnipperd
- 2 el. olie
- 1 el. kerrie massala
- 2 volle el. abrikozenjam
- 2 frisse appels in kleine stukjes
- 75 gram gewelde rozijnen
- 2 el. citroensap
- ½ thl. oregano
- 2 el. suiker
- 3 el. paneermeel
- 2 dl melk
- 2 eieren
- 2 laurierblaadjes
- 300 gram basmatirijst
- zout, versgemalen peper
- 4 gekneusde pimentkorrels
- 1 el. verse koriander
Bereiding
- Verhit de oven op 180 graden.
- Vet ovenschaal in met olie.
- Verhit olie in hapjespan of wok
- Bak uisnippers glazig, bestrooi met kerrie.
- Voeg gehakt toe, roerbak + zout en peper.
- Voeg abrikozenjam, rozijnen, appel, citroen-sap en suiker, laurierblaadjes en paneermeel toe.
- Stort in schaal en bak 30 minuten in oven.
- Klop eieren met melk los, schenk over gehakt.
- Bak nogmaals 30 minuten tot bovenkant mooi goudbruin is.
- Kook rijst + zout en pimentkorrels, verwijder deze na koken.
- Bestrooi met koriander
Serveer bobotie met rijst en mangochutney óf veldsla met mango. Verwijder laurierblaadjes.
Schenk er herfstig bockbier of een volfruitige witte Zuid-Afrikaanse wijn bij
Bron: Stentor, door Puck Kerkhoven