Bloemkoolsoep

De zachte subtiele smaak van de bloemkoolsoep krijgt een krachtig accent van de blauwaderkaas, en een lekkere 'bite' door de croutons. Gebruik een stevige, zoutere blauwaderkaas zoals Stilton of Danish Blue om over de soep te verkruimelen.
Voorgerecht
4/5
4
30 min.

Ingrediƫnten

  • 1 bloemkool
  • 1 liter melk
  • 0,5 liter sterke groentebouillon
  • 1 Turks brood (pide)
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 eetlepels pesto
  • 100 gram blauwe kaas

Bereiding


  1. Breng de bouillon en melk in een grote pan samen aan de kook. Snijd ondertussen de korsten van het brood en verdeel ze vervolgens in vierkantjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.

  2. Meng in een grote kom 5 eetlepels olijfolie, het gepelde en uitgeperste teentje knoflook en de pesto en roer door elkaar. Voeg de broodblokjes toe en meng zodat de broodblokjes met de kruidige dikke olie bedekt zijn.

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes en voeg deze aan de melk en de bouillon toe, zodra deze kookt. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

  4. Bak in een hete koekenpan de croutons bruin en knapperig of verdeel ze over een bakplaat en bak ze in een hete oven knapperig.

  5. Pureer de soep zodra de bloemkoolroosjes zacht zijn, met een staafmixer glad. Schep de soep in diepe kommen, verdeel croutons over de soep en verkruimel er als laatste de blauwaderkaas over.



Bron: Koken met Janny - Janny van der Heijden