Bleekselderij-Kaastaart
Heerlijke taart, lekker als hoofdgerecht, maar ook voor de lunch òf bij de borrel.
Lunchgerecht
0/5
8
30 min.
+ 40 min. wachten
+ 40 min. wachten
Ingrediënten
- 200 gram bloem + bloem voor het uitrollen
- ½ thl. zout
- 100 gram koude boter + boter voor invetten
- 2 ã 3 el. ijskoud water
- voor de vulling:
- 5 stengels bleekselderij
- zout, peper
- 100 gram blauwaderkaas
- 3 eieren
- 125 ml. crème fraîche
Bereiding
Het deeg maken kan 1 dag van te voren:
- Zeef de bloem met zout boven een kom.
- Voeg de boter toe en snijd met 2 messen door de bloem in heel kleine stukjes.
- Voeg lepel voor lepel het ijskoude water toe en kneed het deeg met de hand snel tot een samenhangende bal.
- Laat het deeg afgedekt in de koelkast minstens 30 minuten rusten
De dag van gebruik:.
- Maak de selderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Kook de selderij in 3 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout.
- laat uitlekken en afkoelen.
- Snijd de kaas in kleine stukjes.
- Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg naar smaak peper toe.
- Verwarm de oven op 200 gr.C en vet een taartvorm van ca. 24 cm in.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ca. 28 cm.
- Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
- Verdeel de bleekselderij en de kaas over de deegbodem en het eiermengsel.
- Bak de taart in het mdden van de oven in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar.
- Laat afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Eventueel opwarmen:
Dek af met aluminiumfolie: 15 minuten middenin voorverwarmde oven van 175 gr.C.
Als je het jezelf gemakkelijker wilt maken, kun je natuurlijk ook kant en klaar hartige taartendeeg of bladerdeeg gebruiken!.
Bron: Allerhande