Bleekselderij-Kaastaart

Heerlijke taart, lekker als hoofdgerecht, maar ook voor de lunch òf bij de borrel.
Lunchgerecht
0/5
8
30 min. + 40 min. wachten

Ingrediënten

  • 200 gram bloem + bloem voor het uitrollen
  • ½ thl. zout
  • 100 gram koude boter + boter voor invetten
  • 2 ã 3 el. ijskoud water
  • voor de vulling:
  • 5 stengels bleekselderij
  • zout, peper
  • 100 gram blauwaderkaas
  • 3 eieren
  • 125 ml. crème fraîche

Bereiding

Het deeg maken kan 1 dag van te voren:




  • Zeef de bloem met zout boven een kom.

  • Voeg de boter toe en snijd met 2 messen door de bloem in heel kleine stukjes.

  • Voeg lepel voor lepel het ijskoude water toe en kneed het deeg met de hand snel tot een samenhangende bal.

  • Laat het deeg afgedekt in de koelkast minstens 30 minuten rusten



De dag van gebruik:.




  • Maak de selderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes. 

  • Kook de selderij in 3 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout.

  • laat uitlekken en afkoelen.

  • Snijd de kaas in kleine stukjes.

  • Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg naar smaak peper toe.

  • Verwarm de oven op 200 gr.C en vet een taartvorm van ca. 24 cm in.

  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ca. 28 cm.

  • Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de deegbodem.

  • Verdeel de bleekselderij en de kaas over de deegbodem en het eiermengsel.

  • Bak de taart in het mdden van de oven in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar.

  • Laat afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.



Eventueel opwarmen: 



Dek af met aluminiumfolie:  15 minuten middenin voorverwarmde oven van 175 gr.C.



Als je het jezelf gemakkelijker wilt maken, kun je natuurlijk ook kant en klaar hartige taartendeeg of bladerdeeg gebruiken!.



Bron: Allerhande