Bleekselderij-Gorgonzolasoep

Lekker met sneetjes dadelvijgenbrood of notenbrood
Voorgerecht
5/5
4
20 min.

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tegen fijngehakte knoflook
  • 450 gr. bleekselderij, in boogjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram gorgonzola piccante
  • versgemalen peper en zout

Bereiding


  • Verhit olijfolie in soeppan, fruit knoflook 1 minuut (niet bruin laten worden).

  • Schep bleekselderij erdoor en bak 2 minuten.

  • Schenk bouillon in pan en breng aan de kook.

  • Kook in 10 minuten zachtjes gaar. Pureer soep met staafmixer.

  • Zet de pan terug op laag vuur.

  • Verbrokkel de gorgonzola boven de pan in stukjes en laat in het in de soep smelten.

  • Roer af en toe.

  • Proef, breng op smaak met peper en een beetje zout.



Bron: Janneke Phillipi - Soep bij Janneke thuis. Karakter Uitgevers.