Bleekselderij-Gorgonzolasoep
Lekker met sneetjes dadelvijgenbrood of notenbrood
Voorgerecht
5/5
4
20 min.
Ingrediƫnten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tegen fijngehakte knoflook
- 450 gr. bleekselderij, in boogjes
- 150 ml droge witte wijn
- 1 liter groentebouillon
- 200 gram gorgonzola piccante
- versgemalen peper en zout
Bereiding
- Verhit olijfolie in soeppan, fruit knoflook 1 minuut (niet bruin laten worden).
- Schep bleekselderij erdoor en bak 2 minuten.
- Schenk bouillon in pan en breng aan de kook.
- Kook in 10 minuten zachtjes gaar. Pureer soep met staafmixer.
- Zet de pan terug op laag vuur.
- Verbrokkel de gorgonzola boven de pan in stukjes en laat in het in de soep smelten.
- Roer af en toe.
- Proef, breng op smaak met peper en een beetje zout.
Bron: Janneke Phillipi - Soep bij Janneke thuis. Karakter Uitgevers.