Beef Stroganoff

Diner voor 2
Hoofdgerecht
3/5
2
25 min.

Ingrediƫnten

  • 150 gram rijst
  • 200 gram biefstuk (in reepjes van ca. 1 cm breed)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 theelepels olijfolie
  • 1 ui (gehalveerd, in reepjes van ca. 1 cm breed)
  • 200 gram champignons (in schijfjes)
  • 60 ml witte wijn
  • 125 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels zure room
  • verse bieslook (om te garneren, fijngehakt)

Bereiding


  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op verpakking. Giet af.

  2. Wrijf de biefstuk in met de bloem en paprikapoeder. Verwarm 2 theelepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstuk in de hete pan 1-2 minuten tot de biefstuk bruin is. Haal de biefstuk uit de pan en zet apart. Dek af met aluminiumfolie.

  3. Verwarm overige olijfolie in koekenpan op middelhoog vuur. Bak ui in koekenpan tot de ui zacht is. Voeg champignons toe aan ui en bak al roerend ca. 2 minuten. Voeg witte wijn, runderbouillon en tomatenpuree toe en roer goed door. Laat 4-5 minuten zachtjes koken.

  4. Roer biefstuk en zure room door champignonmengsel en warm goed door tot de saus indikt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een beetje extra water toe als saus te dik is.

  5. Serveer Stroganoff met de rijst.

  6. Garneer met verse bieslook.

  7. Lekker met een groene salade of gekookte groenten.



Bron: Gezond eten Magazine