Asperge-ovenschotel

Een lekkere combinatie met verse spinazie en kaassaus..
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min. + 15 min. wachten

Ingrediënten

  • 2 kg asperges
  • 2½ dl. melk
  • 40 gram boter
  • 50 gram bloem
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 eierdooiers
  • 2 kg verse spinazie
  • 2 el. olijfolie
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
  • 2 el. geroosterde, geschaafde amandelen

Bereiding


  • Asperges schillen en koken (in ruime pan met gezouten water zodat aspergepunten niet tegen rand worden geduwd. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten koken. Haal pan van het vuur en laat 15-20 minuten met gesloten deksel staan).

  • Spinazie wassen.

  • Eieren splitsen, eierdooiers bewaren.

  • 3 dl. asperge-kookvocht opvangen en mengen met melk.

  • Boter smelten, bloem toevoegen en goed roeren, 3 minuten laten garen.

  • De melk met kookvocht in gedeelten toevoegen en roeren totdat een gebonden saus ontstaat.

  • Saus zachtjes 10 minuten koken.

  • De oven voorverwarmen op 200 gr.C.

  • Spinazie in hete olijfolie roerbakken.

  • Laat slinken en vocht verdampen.

  • Breng saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  • Roer eierdooiers los en schep met de kaas door de saus.

  • Leg asperges naast elkaar in ovenschaal.

  • Schep spinazie erop en verdeel de saus erover.

  • Gratineer in midden van de oven in circa 15 minuten.

  • Verdeel de amandelen erover. 



Bron: Nederlands Aspergecentrum