Asperge-ovenschotel
Een lekkere combinatie met verse spinazie en kaassaus..
Hoofdgerecht
0/5
4
30 min.
+ 15 min. wachten
+ 15 min. wachten
Ingrediënten
- 2 kg asperges
- 2½ dl. melk
- 40 gram boter
- 50 gram bloem
- peper en zout
- nootmuskaat
- 2 eierdooiers
- 2 kg verse spinazie
- 2 el. olijfolie
- 100 gram geraspte jong belegen kaas
- 2 el. geroosterde, geschaafde amandelen
Bereiding
- Asperges schillen en koken (in ruime pan met gezouten water zodat aspergepunten niet tegen rand worden geduwd. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten koken. Haal pan van het vuur en laat 15-20 minuten met gesloten deksel staan).
- Spinazie wassen.
- Eieren splitsen, eierdooiers bewaren.
- 3 dl. asperge-kookvocht opvangen en mengen met melk.
- Boter smelten, bloem toevoegen en goed roeren, 3 minuten laten garen.
- De melk met kookvocht in gedeelten toevoegen en roeren totdat een gebonden saus ontstaat.
- Saus zachtjes 10 minuten koken.
- De oven voorverwarmen op 200 gr.C.
- Spinazie in hete olijfolie roerbakken.
- Laat slinken en vocht verdampen.
- Breng saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Roer eierdooiers los en schep met de kaas door de saus.
- Leg asperges naast elkaar in ovenschaal.
- Schep spinazie erop en verdeel de saus erover.
- Gratineer in midden van de oven in circa 15 minuten.
- Verdeel de amandelen erover.
Bron: Nederlands Aspergecentrum