Aardappels uit de oven

Bijgerecht
0/5
4
10 min. + 40 min. wachten

Ingrediƫnten

  • 600 gram iets kruimige of vastkokende aardappels
  • 1 flinke thl. rozemarijn
  • olijfolie
  • grof zeezout

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200°C. 

  • Schil aardappelen en snijd in stukken. Zorg ervoor dat de stukken van gelijke grootte zijn, zodat ze allemaal in dezelfde tijd gaar zijn. Dep droog met keukenpapier.

  • Doe aardappelstukken in een ovenschaal of braadslee en besprenkel met olijfolie. 

  • Bestrooi met rozemarijn en wat zout. Hussel goed door elkaar, zodat alles bedekt is met olijfolie. 

  • Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak in plusminus 40 minuten (hete lucht) mooi bruin en gaar. 

  • Tussentijds een keer omschudden.

  • Controleer of ze gaar zijn door even met een vork te prikken voor je ze uit de oven haalt.



Lekker met groente en vlees of een frisse salade.