Aardappels uit de oven
Bijgerecht
0/5
4
10 min.
+ 40 min. wachten
+ 40 min. wachten
Ingrediƫnten
- 600 gram iets kruimige of vastkokende aardappels
- 1 flinke thl. rozemarijn
- olijfolie
- grof zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil aardappelen en snijd in stukken. Zorg ervoor dat de stukken van gelijke grootte zijn, zodat ze allemaal in dezelfde tijd gaar zijn. Dep droog met keukenpapier.
- Doe aardappelstukken in een ovenschaal of braadslee en besprenkel met olijfolie.
- Bestrooi met rozemarijn en wat zout. Hussel goed door elkaar, zodat alles bedekt is met olijfolie.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak in plusminus 40 minuten (hete lucht) mooi bruin en gaar.
- Tussentijds een keer omschudden.
- Controleer of ze gaar zijn door even met een vork te prikken voor je ze uit de oven haalt.
Lekker met groente en vlees of een frisse salade.