Aardappel-dillesoep

Voorgerecht
4/5
4
50 min.

Ingrediƫnten

  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 600 g aardappels
  • 800 ml groentebouillon
  • 2-3 mooie takjes dille
  • zout, versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • Eventueel wat garnaaltjes of zalm voor garnering.
  • Lekker met een zoute stengel.

Bereiding


  1. Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.

  2. Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui zachtjes aan.

  3. Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze kort mee. Schenk de bouillon hierbij en breng alles aan de kook.

  4. Kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar en pureer met de staafmixer tot een glad gebonden soep.

  5. Roer driekwart van de dille erdoor en breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  6. Schep de aardappelsoep in diepe borden. Strooi de rest van de dille erover. Serveer met zoute stengels.



De soep kan nog extra gegarneerd worden met wat garnaaltjes of gerookte zalmsnippers.



Voeg voor een vegetarische variant wat fijngehakt ei toe en de vleesliefhebber kan de soep ook met gewone bouillon maken en wat reepjes ham of gerookte kipfilet aan de soep toevoegen.



Bron: Koken met Janny - Janny van der Heijden